www.gryfino.info Strona Główna www.gryfino.info
Forum Mieszkańców Gryfina

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

GRYFINO.INFO - PORTAL MIESZKAŃCÓW STARTUJE:

w fazie testów
Kliknij

Poprzedni temat «» Następny temat
zblizajace sie wybory
Autor Wiadomość
robin151 
Porucznik

Imię: robin
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 19:35   zblizajace sie wybory

Witam zblizaja sie wybory kogo widzicie na stołku BURMISTRZA naszego pieknego wspaniałego Gryfina?!

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Nie Lut 28, 2010 19:48   Re: zblizajace sie wybory

robin151 napisał/a:
Witam zblizaja sie wybory kogo widzicie na stołku BURMISTRZA naszego pieknego wspaniałego Gryfina?!

Co tam burmistrz... :wink:
sądziłem, że tu dyskutujemy o wyższych władzach :wink:

Ulv 
Generał

Wysłany: Pon Mar 01, 2010 04:51   

Jan Gładkow napisał/a:
sądziłem, że tu dyskutujemy o wyższych władzach

A kto Pan zabrania kandydowania na Prezydenta? Tu też jest polityka, trochę czasem pomerdana, gdy "prawica"startuje z list lewicy.

mareks 
Generał

Wysłany: Pon Mar 01, 2010 07:03   

Ulv napisał/a:
Tu też jest polityka, trochę czasem pomerdana, gdy "prawica"startuje z list lewicy.
No to jejku,co z tego wyjdzie?Czarne z białym,to mulat,ale białe z czerwonym?Hm,pomidorowa z ryżem? :lol:

dariusz swendro
Kapitan

Wysłany: Pon Mar 01, 2010 11:36   

Cel uświęca środki (?),idee,hasła,barwy...używane według potrzeb;polaryzacja "siedliskowa",komu fotel,komu taboret przydzielony będzie...

oldtimer3
Pułkownik

Wysłany: Pon Mar 01, 2010 15:24   

sadze ze sonda z mieszkamcami Gryfina wszkaze Pilata..jezt najbardziej rozpoznawalny,z roznych historii sadowych wyszedl zwyciesko,pozatym kosciolowy elektorat i tzw sredniego pokolenia ..tez!..staropanienski klub polityczny musi poczekac..mimo ze mocno mu pali sie do utraty wianka

P. Nikitiński 
Generał

Wysłany: Pon Mar 01, 2010 18:56   

Myślę sobie, że masz sporo racji, ale jednocześnie nic nie zdarza się dwa razy i kolejny wybór moim zdaniem nie będzie tak łatwy jak poprzedni, ale jest oczywiście możliwy - niestety.
Henryk Piłat użyje wszystkich sposobów aby pozostać na urzędzie i ja mu się nie dziwię.
Nie oznacza to jednak, że jest ważniejszy od 35 000 mieszkańców, nie jest i w tym upatruję pewną szansę, szansę na powrót do normalności, choć obiektywnie Gryfino zawsze było specyficzne, może dlatego tak je mocno kochamy?

mloda1987k 
Starszy plutonowy

Imię: magda
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 19:51   

a poda mi ktos z Was, kto startuje w tych wyborach w ogóle ?
:cool: Oprócz P.Piłata ?

Ulv 
Generał

Wysłany: Pon Mar 01, 2010 20:26   

P. Nikitiński napisał/a:
Nie oznacza to jednak, że jest ważniejszy od 35 000 mieszkańców
\
Najwyższy czas Pawełku, abyś dowiedział sie dokładnie, ile osób mieszka w Gryfinie i ile w gminie. Radny powinien to wiedzieć. Chyba, że dla Ciebie kilka tysięcy osób w jedną lub w drugą stronę to żadna różnica.

Arek_elektryk 
Generał

Imię: Arek
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 20:58   

Myślę, ze gdyby nie czerwone prawo i źli ludzie z niego korzystający, to mielibyśmy kilku wartościowych kandydatów do wyboru.

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 12:23   

Ulv napisał/a:
Jan Gładkow napisał/a:
sądziłem, że tu dyskutujemy o wyższych władzach

A kto Pan zabrania kandydowania na Prezydenta? Tu też jest polityka, trochę czasem pomerdana, gdy "prawica"startuje z list lewicy.

Zabraniać... NIKT, ale i nikt mnie o to nie prosi...
A także nie za bardzo mam czas być prezydentem, burmistrzem, europosłem, posłem...
To pochłania straaasznie dużo czasu. Nie jest to moim marzeniem.
Moge najwyżej pomóc zebrać 100 000 podpisów dla kogoś sensownego albo kandydować w celu zebrania podpisów.

Jest marzeniem zrozumieć jeszcze parę rzeczy na tym świecie (chociaż z elektryczności).
To smutne, że tyle lat się już uczę i nie rozumiem nawet ćwierci :cry:

A po co lewica miałaby wpisywać prawicowca na listę? V kolumna???
Chyba, żeby zebrał głosy (podciąłgnął listę) i.... odpadł.
A najlepiej, jakby była JEDNA lista wyborcza...

Ulv 
Generał

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 12:37   

Odwracanie kota ogonem. Kandydowanie z list o czysto czerwonym zabarwieniu, to wspieranie ich. Pociąganie list, aby wejść samemu i przy okazji pociągnąć jakiegoś postkomunistę. Czy nie stać prawicy na stworzenie własnych list? To jest miernik poparcia dla skrajnie prawicowych poglądów. Również na szczeblu lokalnym.

Tomek Miler 
Generał

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 13:19   

W gminie Gryfino mieszka 31444 osób (stan na koniec 2009). Potwierdzone kandydatury na burmistrza to Henryk Piłat i Mieczysław Sawaryn. Myślę, że pojawi się jeszcze trzech kandydatów. Wracając do liczb, uprawnionych do głosowania będzie 25 tysięcy osób, frekwencja będzie w przedziale od 40 do 50%, czyli będzie oddanych około 11-12 tysięcy głosów.

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 13:24   

Ulv napisał/a:
Odwracanie kota ogonem. Kandydowanie z list o czysto czerwonym zabarwieniu, to wspieranie ich. Pociąganie list, aby wejść samemu i przy okazji pociągnąć jakiegoś postkomunistę.

A ja nie walcze z postkoministami ale z lewicą!
Przecież w Sejmie są TYLKO i wyłącznie socjaliści/lewicowcy!
A ja bym chciał żeby chociaż jeden poseł był prawicowy!!!

Chociaż
jeden!
A ci poskomuniści są nieraz bardziej prawicowi niż " prawica".

Postkomuiniści (a nawet komuniści): premier Rakowski i minister Wilczek stanowili najbardziej prawicowy rząd!!!!!

Ech gdyby tak była tylko jedna lista...

Ulv 
Generał

Wysłany: Wto Mar 02, 2010 17:26   

Tomek Miler napisał/a:
W gminie Gryfino mieszka 31444 osób (stan na koniec 2009).

Dziękuję Tomku, znów nas ubyło.
P. Nikitiński napisał/a:
35 000 mieszkańców

No Drogi kolego.po raz kolejny dałeś ciała.
Jan Gładkow napisał/a:
A ja nie walcze z postkoministami ale z lewicą!
Piszę o lokalnych kandydatach, o Panu również. Mam tylko nadzieję, że w najbliższych wyborach przynajmniej jedna z trzech wartości będzie dla Pana drogowskazem.

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 12:49   

Ulv napisał/a:
, o Panu również. Mam tylko nadzieję, że w najbliższych wyborach przynajmniej jedna z trzech wartości będzie dla Pana drogowskazem.

Tajemniczo Pan pisze...
W najbliższych wyborach głosuje na kandydata prawicowego, jeśli będzie kandydował.
NIe pójdę na wybory jeśli nie będę widział różnicy między kandydatami.
Aaaa, pewnie chodzi o samorządy, które NIC nie zmienią...
A ja o prezydentach...

W samorządach - prosta zasada. NIE pożyczać, a jak się pożyczyło,
to oddać za swojej kadencji.

Ulv 
Generał

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 15:59   

Zapomniał Pan o czymś? Ja_nie!

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 19:17   

Ulv napisał/a:
Zapomniał Pan o czymś? Ja_nie!

KAŻDY o CZYMŚ tam zapomniał...

Ulv 
Generał

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 21:15   

Szacunek dla wyborcy.
Szacunek dla wybieranego. >>>Pod warunkiem, że nie będzie się wdawał w szemrane układy. czas stworzyć swoją prawicową listę.

Arek_elektryk 
Generał

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 22:37   

Ulv napisał/a:
Szacunek dla wyborcy.

a ja powiem tak:
wyborcza klaso

-chcesz być szanowana, szanuj sie sama

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Sro Mar 03, 2010 22:50   

Jan Gładkow napisał/a:

Chyba Panie Janku błąd w założeniu. Własnie samorzady w niedalekiej przyszłosci odegrają najwieksza rolę w przemianach w naszym kraju.
Jan Gładkow napisał/a:
W samorządach - prosta zasada. NIE pożyczać, a jak się pożyczyło,
to oddać za swojej kadencji.

...ciekawa zasada, taka życiowa...a skoro tak, to po co radni? jeden tego nie ogarnie?
Ulv napisał/a:
czas stworzyć swoją prawicową listę.

...Pan Janek do samorządu prawicy nie wprowadzi po to, aby egzystowała i na śmieszność się nie narażała bo przecież...
Jan Gładkow napisał/a:
samorządy, które NIC nie zmienią...
uwagi prawicy godne nie są...co innego ławy sejmowe...lub fotele eurodeputowanych... :lol:

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Czw Mar 04, 2010 19:47   

W.Pielechowski napisał/a:
Jan Gładkow napisał/a:

Chyba Panie Janku błąd w założeniu. Własnie samorzady w niedalekiej przyszłosci odegrają najwieksza rolę w przemianach w naszym kraju.

W Sejmie ustalone jest fatalne prawo (a raczej lewo).
Samorząd niewiele może, bo jest ograniczony przez nie.
Teraz np. będzie łatał dziury po zimie.

Gdyby tak prywatna osoba mogła kupić powiat/starostwo nałożyć podatki takie jakie chce, zrobić lokalny wolny rynek...

Cytat:
Jan Gładkow napisał/a:
W samorządach - prosta zasada. NIE pożyczać, a jak się pożyczyło, to oddać za swojej kadencji.

...ciekawa zasada, taka życiowa...a skoro tak, to po co radni? jeden tego nie ogarnie?

Radni, po to żeby się naradzili, ale co tu się dużo naradzać jeśli są długi. Pierwsza rzecz oddać te długi.
Zdaniem CENTRUM (Warszawy) JEDEN tego nie ogarnie.
Oczywiście, że wystarczyłby sam starosta albo burmistrz (+sekretarka). Radni są zbyteczni!

Cytat:
Ulv napisał/a:
czas stworzyć swoją prawicową listę.

...Pan Janek do samorządu prawicy nie wprowadzi po to, aby egzystowała i na śmieszność się nie narażała bo przecież...

Ja nie mam siły na tworzenie list!
Prawie NIC się nie da zrobić po prawicowemu, jeśli są juz ustalone lewe przepisy prawne.
Jeszcze raz podkreślę: Prawica nie żyje na kredyt!
Proszę mnie śmiało zaatakować jako radnego, ale to może lepiej nie TU ale w wątku samorządowym: Pytania do...
NIe wszyscy kandydaci wiedzą co robią radni, a kandydaci "gupoty" i marzenia wypisują w kampanii...

Cytat:
...uwagi prawicy godne nie są...co innego ławy sejmowe...lub fotele eurodeputowanych... :lol:

Bo tylko tam zmienia się prawo. Czytał Pan co Korwin mówił w sejmie jak był posłem?
Oczywiscie gdyby Korwin został eurodep. to by TAM powiedział co sądzi o tej soc. UE i wrócił do kraju. A pieniądze unijne przeznaczyłby na walkę z Unią.

NIektórzy mnie pytali co bym zrobił gdybym został eurodeputowanym.
Skoro nie biorę takiej możliwości pod uwagę, to po co mam się nad tym zastanawiać?? Równie dobrze mógłbym opowiadać co bym robił gdybym wylądował na Marsie. Nie zastanawiam się na tym, co bym robił na Marsie...

P. Nikitiński 
Generał

Wysłany: Czw Mar 04, 2010 20:49   

Co interesujące, w naszych gryfińskich realiach znaczenia słów bardzo często odbiegają od definicji - zdawałoby się ugruntowanych. Mam pytanie do Pana Jana Gładkowa, czy startując z list naszpikowanych ludźmi lewicy, nie zdał sobie do dzisiaj sprawy, że lewicę właśnie promuje i umacnia? Nie żebym chciał ludzi o lewicowych poglądach przekreślać, ale dla prawicowca, za którego się Pan uważa, zdaje się mocno ryzykowne osłabianie lewicowych poglądów poprzez ich wzmacnianie. No chyba, że wraca Pan do czasów swojej młodości, kiedy jak sam Pan przyznał raczej lewicował. Osobiście mnie Pan do swoich poglądów w znacznej części przekonuje, jak idzie o ich artykułowanie, nie przekonuje mnie jednak Pan swoją postawą. Nie da się, przynajmniej tak uczy mnie moje doświadczenie, wprowadzić własnych poglądów do skutecznej realizacji, promując ich zupełne całkowite przeciwieństwa.
Mam nadzieję, że spróbuje Pan w jakiś sposób zaspokoić moją ciekawość, a być może przy okazji bardziej przybliży Pan motywację swoich zachowań.

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Czw Mar 04, 2010 22:01   

Jan Gładkow napisał/a:
W Sejmie ustalone jest fatalne prawo (a raczej lewo).
Samorząd niewiele może, bo jest ograniczony przez nie.
Teraz np. będzie łatał dziury po zimie.

No tak przy takim mysleniu, to "centrala" ma ułatwione zadanie.
Jan Gładkow napisał/a:
Gdyby tak prywatna osoba mogła kupić powiat/starostwo nałożyć podatki takie jakie chce, zrobić lokalny wolny rynek...

...a po co kupować, jak bez kupowania można nieźle eksploatować i dochodowo funkcjonować...Jak kupi to jest jak na tarczy i wszyscy łatwo namierzą i w pierś będa strzelać jak przegnie w podatkach, a tak eksploatacja trwa, a jak coś nie tak to nie ja, to lewe prawo...
Jan Gładkow napisał/a:
Radni, po to żeby się naradzili, ale co tu się dużo naradzać jeśli są długi. Pierwsza rzecz oddać te długi.
Zdaniem CENTRUM (Warszawy) JEDEN tego nie ogarnie.
Oczywiście, że wystarczyłby sam starosta albo burmistrz (+sekretarka). Radni są zbyteczni!

Przecież już tak jest. Skutecznie sprowadzono Radę do roli dupochrona władzy wykonawczej...a Radni w przeważającej większości myślą, że taki stan to stan naturalny...i...narzekają na centralę...
Jan Gładkow napisał/a:
Prawica nie żyje na kredyt!

No tak część prawicy żyje z kapitału, a reszta z lewicowej pensji.
Jan Gładkow napisał/a:
Proszę mnie śmiało zaatakować jako radnego, ale to może lepiej nie TU ale w wątku samorządowym: Pytania do...

Panie Janku, ani mi to w głowie. Sam musi Pan dokonać oceny i sprawdzić jej prawidłowość patrząc w lustro przy goleniu. Jeżeli nie trzeba lustra odwracać na lewą stronę to jest O.K.
Jan Gładkow napisał/a:
NIe wszyscy kandydaci wiedzą co robią radni

Ja myslę, że jest trochę gorzej bo nawet radni nie wiedzą co robią radni, nie mówiąc już o tym co robić powinni.
Jan Gładkow napisał/a:
Cytat:
...uwagi prawicy godne nie są...co innego ławy sejmowe...lub fotele eurodeputowanych...

Bo tylko tam zmienia się prawo. Czytał Pan co Korwin mówił w sejmie jak był posłem?
Oczywiscie gdyby Korwin został eurodep. to by TAM powiedział co sądzi o tej soc. UE i wrócił do kraju. A pieniądze unijne przeznaczyłby na walkę z Unią.

TaaaaK...powiedziałby garbatym, że garby mają, a oni te garby z własnej i nieprzymuszonej woli by oddali i tak by ich JKM wyprostował...
Jan Gładkow napisał/a:
NIektórzy mnie pytali co bym zrobił gdybym został eurodeputowanym.
Skoro nie biorę takiej możliwości pod uwagę, to po co mam się nad tym zastanawiać?? Równie dobrze mógłbym opowiadać co bym robił gdybym wylądował na Marsie. Nie zastanawiam się na tym, co bym robił na Marsie...

No dobra ma Pan rację. Ale co Pan mówił jak chciał zostać Radnym i jaki to ma do realizacji?...czy to co Pan mówił, to był tylko ...chłit marketingowy?
P. Nikitiński napisał/a:
Mam nadzieję, że spróbuje Pan w jakiś sposób zaspokoić moją ciekawość, a być może przy okazji bardziej przybliży Pan motywację swoich zachowań.

To może być ciekawe...

Ulv 
Generał

Wysłany: Czw Mar 04, 2010 22:09   

Wybory całą gębą lub mordą jak kto woli. Dzisiaj w Sobieradzu na spotkaniu wiejskim Burmistrz Henryk Piłat nazwał publicznie Sołtys Sobieradza kłamczuchą. Traci chyba grunt pod nogami, bo ludzie mają dość pustych obietnic. Oby tak dalej... Kiedyś na spotkania wiejskie przyjeżdżał Burmistrz i ktoś z gminy. Teraz promuje się połowa radnych. W mniejszych miejscowościach więcej jest gości niż mieszkańców.

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Czw Mar 04, 2010 22:28   

Ulv napisał/a:
Dzisiaj w Sobieradzu na spotkaniu wiejskim Burmistrz Henryk Piłat nazwał publicznie Sołtys Sobieradza kłamczuchą. Traci chyba grunt pod nogami, bo ludzie mają dość pustych obietnic. Oby tak dalej...

Ot kawalarz z tego naszego Pana Burmistrza...kawalarz... :grin: :grin: :grin:
Ulv napisał/a:
Oby tak dalej... Kiedyś na spotkania wiejskie przyjeżdżał Burmistrz i ktoś z gminy. Teraz promuje się połowa radnych.

Aby mądrze mówią? Czy tylko spaceruja po wybiegu prężąc piersi?
Ulv napisał/a:
W mniejszych miejscowościach więcej jest gości niż mieszkańców.

Teraz wiem skąd powiedzenie: Taki Radny to jest GOŚĆ.

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Pią Mar 05, 2010 22:53   

No dobra ma Pan rację. Ale co Pan mówił jak chciał zostać Radnym i jaki to ma do realizacji?...czy to co Pan mówił, to był tylko ...chłit marketingowy?

To nie mam Pan mojej ulotki? Dziiiwne.
P. Nikitiński napisał/a:

To może być ciekawe...[/quote]
A to do kogo?

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Sob Mar 06, 2010 23:14   

Jan Gładkow napisał/a:

Walczyłem o ulotke jak lew. Albo za mało Pan wydrukował, albo idee tak chwytliwe, że rozdrapali ulotki jak ciepłe bułeczki.
Jan Gładkow napisał/a:
P. Nikitiński napisał/a:

To może być ciekawe...

Cytat:
A to do kogo?

A to dlaczego?
Fajne podtrzymanie tematu.[/quote]

Ulv 
Generał

Wysłany: Sob Mar 06, 2010 23:32   

A to dlaczego?
Fajne podtrzymanie tematu.

To normalna, zwykła rozmowa,
Jana Pana Gładkowa.
Tylko on wie,
Do czego..... taka mowa.

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Nie Mar 07, 2010 00:02   

Ulv napisał/a:
To normalna, zwykła rozmowa,
Jana Pana Gładkowa.
Tylko on wie,
Do czego..... taka mowa.

No tak, ale jak to jest prawe, to ja wolę prosto. Nie będę ani w prawo ani w lewo zbaczał. Co będę się po krzakach włóczył.

Ulv 
Generał

Wysłany: Nie Mar 07, 2010 00:11   

Oj Wladziu. "Kto drogi skraca i prostuje, ten w domu nie nocuje". Czsem trzeba polawirować, bo szczerość i prawda nie są trendy. Ale należy uważać na krzaczory. bo mogą tam się czaić, przebrzydłe zmory i stwory.

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Nie Mar 07, 2010 00:23   

Ulv napisał/a:
Czsem trzeba polawirować, bo szczerość i prawda nie są trendy.

Fakt, ale: "kiedy przyjdą podpalić dom, ten w którym mieszkasz..."
Ulv napisał/a:
Ale należy uważać na krzaczory. bo mogą tam się czaić, przebrzydłe zmory i stwory.

...i co gorsza na własnej krwi wyhodowane.

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Pon Mar 08, 2010 22:44   

Jan Gładkow napisał/a:

Walczyłem o ulotke jak lew. Albo za mało Pan wydrukował, albo idee tak chwytliwe, że rozdrapali ulotki jak ciepłe bułeczki.

Mam jeszcze trochę... :) Dziwne , że do Pana nie tafiła, dużo ich rozdałem.

Jan Gładkow napisał/a:
P. Nikitiński napisał/a:

Cytat:
To może być ciekawe...

Cytat:
Fajne podtrzymanie tematu

Pytałem do kogo napisał P. Nikitiński... A nie zamierzałem podtrzymywać tematu, bo tematów jest aż nadto dużo.

[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 23:22 ]
Aaaaa, juz rozumiem!! ja po prostu przegapiłem pana P. Nikitińskiego )!!!!.... Bo tak się zagadałem z Panem Władysławem... I dziwiłem się dla kogo był przeznaczony zamieszczony przez Niego cytat ...

Nadrabiam:

P. Nikitiński napisał/a:
Mam pytanie do Pana Jana Gładkowa, czy startując z list naszpikowanych ludźmi lewicy, nie zdał sobie do dzisiaj sprawy, że lewicę właśnie promuje i umacnia?

A w jakiż to sposób? Konkretnie!
Dlaczego - do dzisiaj? Zawsze promuję jedynie swoje poglądy i... np. UPR. WiP.
Wszystkie listy, wszyściusieńkie są naszpikowane ludźmi lewicy -
Za wyjątkiem listy UPR i WiP!! Parti prawicowych nie widać w TV...
Kaczyński lewica, Tusk - lewica, itd...
Jedynie SLD trochę jest prawicowa - tzn. NIE jest lewicowa jak na swoją nazwę ...
W szystkie są prawie JEDNAKOWE. :cry:
A Pan, na którą partię lewicową głosuje? Na którego prezydenta lewicowego?
Prawicowy - tylko jeden chyba będzie, albo i WCALE.

Cytat:
ale dla prawicowca, za którego się Pan uważa, zdaje się mocno ryzykowne osłabianie lewicowych poglądów poprzez ich wzmacnianie.

Nie ma ryzyka. Ja osłabiam lewicę, a to Pan ją wzmacnia.

Cytat:
No chyba, że wraca Pan do czasów swojej młodości, kiedy jak sam Pan przyznał raczej lewicował.

Trzeba by tu zadać pytanie o szczegóły... Nie wyobrazałem sobie powrotu do wolnego rynku i nadal sobie nie wyobrażam . NIe wyobrażałem sobie jak można przejść z własności państwowej na prywatną... Dopiero JKM wytłumaczył mi jak.
Jak? :wink:
Ale nie zrobiono prywatyzacji tak jak powinno się robić!!! :cry:

Cytat:
Osobiście mnie Pan do swoich poglądów w znacznej części przekonuje, jak idzie o ich artykułowanie, nie przekonuje mnie jednak Pan swoją postawą.

Wszystki listy (ale teraz nie wiem, czy nie powinien Pan przenieść wątku na samorząd..).
do samorządu są naszpikowane! Wszystkie!

Cytat:
Nie da się, przynajmniej tak uczy mnie moje doświadczenie, wprowadzić własnych poglądów do skutecznej realizacji, promując ich zupełne całkowite przeciwieństwa.

Ale kogo ja promuję? Oprócz Korwina, Michalkiewicza, Gwiazdowskiego, Regana, Tatcher, carycy Katarzyny...? Kogoś z zacnych Gryfiniaków?

Cytat:
Mam nadzieję, że spróbuje Pan w jakiś sposób zaspokoić moją ciekawość, a być może przy okazji bardziej przybliży Pan motywację swoich zachowań
.
Prosże o konkretne zarzuty, pytania...
Może lepiej na forum samorządowym w przypadku gdy zarzuty dotyczą samorządów lub
tutaj gdy pytania dotyczą Sejmu, Parlamentu Europejskiego itp:)

Ulv 
Generał

Wysłany: Wto Mar 09, 2010 00:50   

Zatem kandyduje Pan w najbliższych wyborach i jakby nakazywała tradycja lub przyzwyczajenie z listy Pana Henryka Piłata. Chyba, że zmienił Pan orientację.

Arek_elektryk 
Generał

Wysłany: Wto Mar 09, 2010 19:22   

Jan Gładkow napisał/a:
Za wyjątkiem listy UPR i WiP!! Parti prawicowych nie widać w TV...
Kaczyński lewica, Tusk - lewica, itd...
Jedynie SLD trochę jest prawicowa - tzn. NIE jest lewicowa jak na swoją nazwę ...

Telewizja twierdzi jednak cos innego.
Większość Polakow wierzy telewizji

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Wto Mar 09, 2010 20:33   

Jan Gładkow napisał/a:
Mam jeszcze trochę...

Panie Janku nic straconego maila do mnie ze scanem ulotki pchnąć...na pewno poczytam.
Jan Gładkow napisał/a:
Dziwne , że do Pana nie tafiła, dużo ich rozdałem.

Ja trochę mniej...no i efekt inny. :grin:
Jan Gładkow napisał/a:
Bo tak się zagadałem z Panem Władysławem

...cała przyjemność po mojej stronie...Paweł nie miej nam tego za złe...bo my z Panem Jankiem jak się w gadce rozhuśtamy...

Ulv napisał/a:
Zatem kandyduje Pan w najbliższych wyborach i jakby nakazywała tradycja lub przyzwyczajenie z listy Pana Henryka Piłata. Chyba, że zmienił Pan orientację.

...tego nie wiedziałem...ale to ten brak ulotek.. :grin:
Arek_elektryk napisał/a:
Większość Polakow wierzy telewizji

Fajna petla myślowa, jak się kolejność zdań zmieni...
Arek_elektryk napisał/a:

Większość Polakow wierzy telewizji.

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Wto Mar 09, 2010 21:33   

Ulv napisał/a:

Ilez to razy pisałem , że nie widzę żadnej różnicy pomiędzy radnymi z BBS i IS!!!!!
Prosże podać różnice w programach! Które są prawicowe, a które lewicowe?!?!?!?

Żadnej różnicy! Sa najwyżej prywatne niesnaski.
W powiecie Starosta ma 99% poparcia wśród radnych za trzech bloków.

Co? Jeden blok chce zbudowac obwodnicę, a drugi nie chce??? Albo nabrzeże?
Czesto wewnątrz tych komitetów są większe różnice między poszczególnym radnymi.
Nikt nie stawiał mi zadnych warunków przy kandydowaniu. W ostatniej chwili Pan Henryk Piłat zaproponowął mi start w wyborach. Listy do gmin były już zamknięte. Było jeszcze jedno wolne miejsce na liście do powiatu. NIe powinienem tu gadać o samorządach. Proszę przenieść temat do SAMORZĄDÓW.

Ulv 
Generał

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 02:27   

Jan Gładkow napisał/a:
Ilez to razy pisałem , że nie widzę żadnej różnicy pomiędzy radnymi z BBS i IS!!!!!

Ogromnie żałuję, że nie widzi Pan różnicy pomiędzy prawicą, a lewicą, ale to Pan dokonuje takiego podziału i usiłuje przekonać nas. Do czego? Że nie ma różnicy pomiędzy wymienionymi ugrupowaniami, a listami i kandydatami prawicy? Myślę, że powinien Pan czytać siebie i porównać z własnymi czynami. Nie wiem jak to nazwać. Rozdwojenie jaźni?

Tomek Miler 
Generał

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 13:20   

Jan Gładkow napisał/a:

Po pierwsze jakie programy? Albo ich nie ma, albo są to zbiory pobożnych życzeń, bez dat, kwot, konkretów, na dodatek później olewane przez samych autorów.
Zgadzam się z JG, że podziały "lewica - prawica" na poziomie samorządowym nie mają sensu (ba prywatnie uważam, że nie mają sensu zupełnie, wolę się posługiwać różnicowaniem liberalny-konserwatywny w sferze społecznej i pro-państwowy - antypaństwowy w sferze gospodarki).
Zresztą najlepsze są dość oryginalne określenia typu "ultra-liberalny-pozytywny-nacjonalista" ;)

Jedynie radny SLD regularnie zgłaszał liberalne pomysły gospodarcze na sesji rady miasta...

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 19:37   

Ulv napisał/a:
Jan Gładkow napisał/a:

Ogromnie żałuję, że nie widzi Pan różnicy pomiędzy prawicą, a lewicą, ale to Pan dokonuje takiego podziału i usiłuje przekonać nas. Do czego? Że nie ma różnicy pomiędzy wymienionymi ugrupowaniami, a listami i kandydatami prawicy? Myślę, że powinien Pan czytać siebie i porównać z własnymi czynami. Nie wiem jak to nazwać. Rozdwojenie jaźni?

Prawica głosuje na UPR, WiP. J swojego programu ine zmieniam. Jeśli np. Samoobronie spodoba sie mój program to bardzo się cieszę.
Może zechce Pan wymienić nazwiskoo prawicowego kandydata...

[ Dodano: Sro Mar 10, 2010 19:45 ]
Tomek Miler napisał/a:

Jedynie radny SLD regularnie zgłaszał liberalne pomysły gospodarcze na sesji rady miasta...

Nawet się domyślam kto.
Ludzie mają mętlikk w głowie , co do lewicy- prawicy. ALe też nie chcą się do tego przyznać... Ulv nie uczestniczy w wątku Co prawe co lewe bo On "wie" i "nie ma" rozdwojenia jakie mi przypisuje.

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Sro Mar 10, 2010 20:41   

Tomek Miler napisał/a:
Po pierwsze jakie programy? Albo ich nie ma, albo są to zbiory pobożnych życzeń, bez dat, kwot, konkretów, na dodatek później olewane przez samych autorów.

...nie wszyscy Panie Tomku...moje konkretne są i cały czas aktualne...fakt, że nie porażają, ale dają możliwość realizacji i stworzenie podstaw...do działania...nawet prawego
Tomek Miler napisał/a:

Jan Gładkow napisał/a:
Nawet się domyślam kto.

A który z historycznych lub wspólcześnie funkcjonujących nurtów liberalnych reprezentuje ten radny? I jakie liberalne poglądy Panom utkwiły najbardziej z głoszonych przez tego radnego? Pogląd, to pogląd, ale ścieżka dojścia jest ważniejsza. Bez ścieżki dojścia to każdy pogląd, to jest hłit reklamowo-promocyjny pozwalający na zaistnienie.
Jan Gładkow napisał/a:
Ludzie mają mętlikk w głowie , co do lewicy- prawicy. ALe też nie chcą się do tego przyznać...

Przy takim mętliku, to nawet nie wiedza do czego mają się przyznać. :grin:

Tomek Miler 
Generał

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 09:52   

...nie wszyscy Panie Tomku...moje konkretne są i cały czas aktualne...fakt, że nie porażają, ale dają możliwość realizacji i stworzenie podstaw...

Gdzie one są?

I jakie liberalne poglądy Panom utkwiły najbardziej z głoszonych przez tego radnego? Pogląd, to pogląd, ale ścieżka dojścia jest ważniejsza.

Choćby ostatni pomysł nie budowania budynku komunalnego, sprzeciw wobec rozdawaniu mieszkań w TBS oraz wszystkie wystąpienia pytające o konkrety ekonomiczne

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 15:03   

Tomek Miler napisał/a:

...nie wszyscy Panie Tomku...moje konkretne są i cały czas aktualne...fakt, że nie porażają, ale dają możliwość realizacji i stworzenie podstaw...

Gdzie one są?

A choćby w części i TU

Tomek Miler napisał/a:
Choćby ostatni pomysł nie budowania budynku komunalnego, sprzeciw wobec rozdawaniu mieszkań w TBS

Tak...ale jak to się ma do zapisów ustawy o samorządzie gminnym...
Art. 7. 1. Zaspokajanie zbiorowych potrzeb wspólnoty należy do zadań własnych gminy. W szczególności zadania własne obejmują sprawy:
...
7) gminnego budownictwa mieszkaniowego,
...

Tomek Miler napisał/a:
oraz wszystkie wystąpienia pytające o konkrety ekonomiczne

Tak...konkrety ekonomiczne mają przyszłość i są najbardziej pożądane.
W innym temacie z Panem Jankiem G. i Panem Tomkiem M. (nie z GG) dochodzimy do bardzo prawych w ich odczuciu, a skarajnych w moim kwesti związanych ze sportem. Konkluzja na razie jest taka, że gminne obiekty sportowe pod licytacyjny młotek, a w finansowaniu jakichkolwiek przejawów sportu nie są dopuszczone finanse publiczne. Teoretyzując np. od 1 kwietnia 2010r. koniec dofinansowania i dotacji z pieniędzy gminnych dla wszystkich działających w mieście sekcji, drużyn i klubów sportowych. W tym samym terminie licytacja nieruchomości gminnych wraz z infrastrukturą i wyposażeniem zajętych pod działalność sportową.

Pogląd liberalny z konkretnym efektem ekonomicznym! Co Pan na to Panie Tomku (z GG)?

Tu dodam, że ustawa o samorządzie gminnym też tę materię opisuje:

Art. 7. 1. Zaspokajanie zbiorowych potrzeb wspólnoty należy do zadań własnych gminy. W szczególności zadania własne obejmują sprawy:
...
10) kultury fizycznej i turystyki, w tym terenów rekreacyjnych i urządzeń sportowych,
...

oldtimer3
Pułkownik

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 17:21   

he he ta sama ustawa mowi o bezpieczenstwie energetycznym gminy i w zaopatrzeniu w cieplo a PEC sprzedano!

Ulv 
Generał

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 20:02   

Jan Gładkow napisał/a:
Może zechce Pan wymienić nazwiskoo prawicowego kandydata...

A w jakim celu? Promujcie się sami.
Jan Gładkow napisał/a:
Ludzie mają mętlikk w głowie

Czasem zapominam, że nie jestem ludziem. Może dlatego nie mam problemu z mętlikiem.

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 20:46   

Tak...ale jak to się ma do zapisów ustawy o samorządzie gminnym...
...
7) gminnego budownictwa mieszkaniowego,
...

Ciekawe, że posiadanie mieszkania jest potrzebą zbiorową!!!!
a wydawałoby się, że to zupełnie indywidualna potrzeba.
Posiada Pan potrzebę zbiorawą posiadania mieszkania , albo potrzebę gminnego budownictwa. :wink:

Cytat:
. Konkluzja na razie jest taka, że gminne obiekty sportowe pod licytacyjny młotek, a w finansowaniu jakichkolwiek przejawów sportu nie są dopuszczone finanse publiczne. Teoretyzując np. od 1 kwietnia 2010r. koniec dofinansowania i dotacji z pieniędzy gminnych dla wszystkich działających w mieście sekcji, drużyn i klubów sportowych. W tym samym terminie licytacja nieruchomości gminnych wraz z infrastrukturą i wyposażeniem zajętych pod działalność sportową.

Panie Władysławie, ostrożnie!!!!! Ostrożnie!
Jakże trudno sie porozumieć!!!! Baaaardzo trudno! :cry:
Problem polega na tym, że na ten darmowy sport. Ludzie już płacą! I Gdyby tylko w Gryfinie to sprzedać, to Gryfiniacy by nie mieli boiska, ale płaciliby na inne boiska w kraju.
Rozumie mnie Pan?
Trzeba by sprzedać ale w całym kraju. I oczywiście oddać pieniądze ludziom, czyli nie pobierać podatku na sport (odpowiednio obniżyć podatki)! I wtedy ludzie sami by płacili za kólko sportowe, kluby, korty. Taniej by było! Musiałoby być , bo by nie było tylu pośredników. Podobnie ze szkołami ... - sprzedać, ale obniżyć podatki o odpowiednią kwotę!

Cytat:
...
10) kultury fizycznej i turystyki, w tym terenów rekreacyjnych i urządzeń sportowych,
...

Wiec gmina/powiat robi to co ma już narzucone, bo musi ... i dlatego na poziomie gminnym/powiatowym niewiele jest do rozwiązania na sposób wolnorynkowy. :cry:
Tylko w sejmie, tylko w sejmie..., ale tam nikomu nie zależy na wolnym rynku .. :cry:

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Czw Mar 11, 2010 21:31   

DURA LEX SED LEX (łac. twarde prawo, ale prawo) ja bym to trochę przerobił (durne prawo, ale prawo)
W całej mojej wypowiedzi z tym związanej chodziło mi o to, aby uzmysłowić Panu Tomkowi (temu z GG), że nie można w ocenie spraw stosować zasady KALEGO: "Jak Kali ukraść rower, to dobrze, ale jak Kalemu ukradną to źle"

Ponadto nie ja stanowiłem takie prawo i nie muszę się z nim zgadzać, ale przestrzegać go będę chociaż w wielu przypadkach durne to prawo, ale jednak prawo. To nie oznacza, że nie będę dążył do tego, aby prawo zmieniać z durnego na bardziej...niech Panu będzie...prawe. :grin:
Jan Gładkow napisał/a:
Ciekawe, że posiadanie mieszkania jest potrzebą zbiorową!!!!
a wydawałoby się, że to zupełnie indywidualna potrzeba.
Posiada Pan potrzebę zbiorawą posiadania mieszkania , albo potrzebę gminnego budownictwa.

Jeżeli indywidualna, to dlaczego delikwent taka teorię wyznający lgnie do miejskiej zbiorowości....mozna w Bieszczady... :grin:
Pomimo powyższego nie uważam zapis ustawowy za dobry, widze potrzebę jego poważnej zmiany, a w dalszej kolejności likwidacji.
Jan Gładkow napisał/a:
Panie Władysławie, ostrożnie!!!!! Ostrożnie!
Jakże trudno sie porozumieć!!!! Baaaardzo trudno!
Problem polega na tym, że na ten darmowy sport. Ludzie już płacą! I Gdyby tylko w Gryfinie to sprzedać, to Gryfiniacy by nie mieli boiska, ale płaciliby na inne boiska w kraju.
Rozumie mnie Pan?

Doskonale rozumiem Panie Janku. Tylko trochę obłudne jest bywanie liberałem stosownie do własnych potrzeb widzianych na końcu własnego nosa. Komunalne mieszkania be, sport gminny cacy.
Jan Gładkow napisał/a:
Trzeba by sprzedać ale w całym kraju. I oczywiście oddać pieniądze ludziom, czyli nie pobierać podatku na sport (odpowiednio obniżyć podatki)! I wtedy ludzie sami by płacili za kólko sportowe, kluby, korty. Taniej by było! Musiałoby być , bo by nie było tylu pośredników. Podobnie ze szkołami ... - sprzedać, ale obniżyć podatki o odpowiednią kwotę!

Jan Gładkow napisał/a:
Wiec gmina/powiat robi to co ma już narzucone, bo musi ... i dlatego na poziomie gminnym/powiatowym niewiele jest do rozwiązania na sposób wolnorynkowy.
Tylko w sejmie, tylko w sejmie..., ale tam nikomu nie zależy na wolnym rynku ..

To jest chyba największa różnica w naszych sądach. Pan uważa, że zmiany (początek)możliwe sa tylko w sejmie. A ja uważam, że w samorządzie.
Niech Pan sobie wyobrazi, że w jakiejś drobnej prawnej sprawie utrudniającej życie milionom Polaków np. 400 rad gminy skałda petycję, projekt ustawy itp pod obrady Sejmu. Który Sejm i z jakiej opcji przeciwstawi się tej sile. Żaden. Bo jeżeli odmówi ...to taka siła zmiecie w pył kanapowców w sejmowych ławach. Pogońmy z samorządów koninkturalne łapy partii kanapowych gwarantujących stały rozwój durnego prawa tworzonego w interesie miliona pasożytów.

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Pią Mar 12, 2010 01:29   

Doskonale rozumiem Panie Janku. Tylko trochę obłudne jest bywanie liberałem stosownie do własnych potrzeb widzianych na końcu własnego nosa. Komunalne mieszkania be, sport gminny cacy.
Ale o co chodzi??!!!
Ja nie twierdzę że cacy tylko tłumaczę, że mieszkańcy gminy/powiat płacą na ten sport podatki. I jeśli zlikwidowac, to centralnie !
Co to znaczy be? Żadnych komunalnych (przytułek najwyżej)!
O co Panu chodzi z tymi komunalnymi? :wink:

Cytat:
To jest chyba największa różnica w naszych sądach. Pan uważa, że zmiany (początek)możliwe sa tylko w sejmie. A ja uważam, że w samorządzie.
Niech Pan sobie wyobrazi, że w jakiejś drobnej prawnej sprawie utrudniającej życie milionom Polaków np. 400 rad gminy skałda petycję, projekt ustawy itp pod obrady Sejmu.

No toż mówię, :wink: ,że w Sejmie. Ma Pan jakiś przykład. Pomysł.
Zbierałem podpisy przeciw kasom fiskalnym dla taksówkarzy, za karą śmierci...
i poszło do Sejmu. Leży! :cry:

W.Pielechowski
Generał

Wysłany: Pią Mar 12, 2010 22:14   

Jan Gładkow napisał/a:

Ale o co chodzi??!!!
Jan Gładkow napisał/a:
Co to znaczy be? Żadnych komunalnych (przytułek najwyżej)!
O co Panu chodzi z tymi komunalnymi?

To było do pana Tomka (tego z GG).
Jan Gładkow napisał/a:
Ja nie twierdzę że cacy tylko tłumaczę, że mieszkańcy gminy/powiat płacą na ten sport podatki. I jeśli zlikwidowac, to centralnie !

Centralnie...to za taka utopię to nas mogą kopnąć. Dowodzą to wyborcze wyniki UPR, że kop jest jak na razie skuteczny.
Jan Gładkow napisał/a:
Zbierałem podpisy przeciw kasom fiskalnym dla taksówkarzy, za karą śmierci...
i poszło do Sejmu. Leży!

I będzie leżeć jeszcze długo, bo to i całe tysiące jeszcze innych spraw akurat nikogo nie obchodzą. Na dzień dzisiejszy tylko sejmowe produkty własne mają szansę.
Jan Gładkow napisał/a:
Ma Pan jakiś przykład. Pomysł.

Mam. Ale tylko mandat radnego zmusi mnie do ich wyjawienia.

Jan Gładkow
Generał

Wysłany: Sob Mar 13, 2010 21:31   

Ale tylko mandat radnego zmusi mnie do ich wyjawienia.

Gminnego, zapewne...
znajdę na liście... :wink:

Odpowiedz do tematu